PAEM Nedir ?

09.08.2021

Polis Amirleri Eğitim Merkezi belirli şartları taşıyan kişileri kabul etmekte olup komiser yardımcısı yetiştirmektedir. PAEM‘den mezun olan kişiler göreve komiser yardımcısı olarak başlamakta olup aldıkları terfiler ile 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne kadar yükselmektedirler. PAEM‘e ise sadece lisans (4) mezunları başvurabiliyor.

Paem kavramı ilk olarak 2015 yılında ortaya çıktı. Polis Akademisinin 2015 yılı başlarında kapatılmasının ardından Polis Akademisindeki öğrenciler yerine Lisans Mezunu komiser yardımcısı adayı alımı yapılmaya başlanılmıştır. Polis amirleri eğitim merkezine alımlar 2 yol ile yapılmaktadır. Bunlar emniyet mensubu polis memurları arasından yapılan alım ile sivil yani emniyet mensubu olmayanlar arasından yapılan alımdır. Alımlar sonucunda eğitimleri başarıyla bitiren adaylar emniyet teşkilatına komiser yardımcısı olarak atanırlar. Aşağıda bu alımların nasıl yapıldıklarını kısa ve öz şekilde sizlerle paylaşacağız. 

PAEM Emniyet Mensubu Öğrenci Alımı

Bilindiği üzere polis memurları içerinde şartlara haiz personeller arasından 2014 yılına kadar Komiser Yardımcılığı Sınavı adı altında yapılan sınavla komiser yardımcısı adayı alınmaktaydı. Ancak bu alım 2015 yılında polis memurları arasından paeme alım yapılarak değiştirildi. Emniyet mensupları da artık dışarıdan alım gibi polis amirleri eğitim merkezinde alacakları eğitimle komiser yardımcısı olabilecekler. Peki polis memurlarında paem girişi için aranan şartlar neler? Polis memurları arasından alımı yapılan paem şartları şunlardır;

1) Adaylar;  Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavlarında başarılı olmaları halinde bir sonraki gün Mülakat/Sözlü Sınavına tabii tutulacaklardır.  

– 13 Ekim 2018 tarihinde Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavlarına çağrılan adaylardan başarılı olanlar 15 Ekim 2018 tarihinde, 

– 20 Ekim 2018 tarihinde Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavlarına çağrılan adaylardan başarılı olanlar 22 Ekim 2018 tarihinde Mülakat/Sözlü sınavına katılacaklardır. 

Sınava katılacak adayların mağdur olmamaları için yukarıdaki belirtilen tarihlere dikkat etmeleri gerekmektedir.

2) Başvuru tarihi itibarıyla meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak,
3) Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibari ile kırkbeş yaşından gün almamış olmak,
4) Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak,
5) Son iki yıl içinde kısa süreli durdurma cezası ve meslek yaşantısı içerisinde uzun süreli durdurma cezası almamış olmak,
6) Haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmamak.

Bu şartlara haiz olan polis memurları yapılacak olan polis amirleri eğitim merkezi sınavına başvuru da bulunabiliyorlar. Sınav içeriği ile ilgili tüm konuları diğer yazılarımızda sizlerle paylaşacağız.

You cannot copy content of this page