Kurtuluş Tayiz kimdir, Vikipedi? Kurtuluş Tayiz nereli, kaç yaşında? Kurtuluş Tayiz eşi kimdir?

09.05.2023

Kurtuluş Tayiz kimdir, Vikipedi? Kurtuluş Tayiz nereli, kaç yaşında? Kurtuluş Tayiz eşi kimdir?

Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemizde Kurtuluş Tayiz kimdir? Kurtuluş Tayiz nereli ve kaç yaşında? sorularına yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Kurtuluş Tayiz kimdir? Kurtuluş Tayiz nereli ve kaç yaşında? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Kurtuluş Tayiz Akşam gazetesi yazarı olarak meslek hayatına devam etmektedir. Bir dönem Taraf gazetesinde Dar Kapı köşesini hazırlamış ve yazmıştır.

Kurtuluş Tayiz Van’ın Özalp ilçesinde doğmuştur.16 yaşında PKK terör örgütüne katıldığını belirten Kurtuluş Tayiz daha sonra örgüte üye olmaktan 13 yıl hapis yatmıştır.

Hapisten çıktıktan sonra bir ara Özgür Gündemde yazmış kısa bir süre sonra kovulmuştur. Kurtuluş Tayiz 9 kardeştir. 6 kardeşi İstanbul’da, bir ablası Van’da, biri İzmir diğeri de Çanakkale’de yaşamaktadır. Van doğumlu olan yazar aslen İran Azeri kökenlidir. Kendilerine Acem dendiğini daha sonra atalarının Özalp Van’a yerleştiğini açıklamıştır. Annesinin saf İran Türkmeni, babasının ise İran Azerisi olduğunu açıklamıştır. Bbaba tarafının oylarını MHP’ye, anne tarafının ise Ak Parti, Milli Selamet ve Refah Partisi’ne oy verdiğini belirtmiştir.

Kurtuluş Tayiz İlkokul mezunudur.

Kurtuluş Tayiz Ortaokulu Van Atatürk Lisesi’nde okumaya başladığını ancak 8 yıllık eğitim olduğu için 5. sınıfta ayrıldığını bu nedenle kendisini ilkokul mezunu bile değilim diyerek eğitim durumuna açıklık getirmiştir. 2016 yılında Hacer Akıcı ile evlenmiştir..

You cannot copy content of this page