Tekamül eğitimi nedir, ne demek? Tekamül eğitimi zorunlu mu? Tekamül eğitimi kaç gün?

19.04.2023

Tekâmül Nedir? Tekâmül eğitimi nedir ?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev yapan polislerin mesleklerinde daha iyi olabilmeleri için tekamül eğitimi verilecek. Özellikle askeri ve polis okullarında eğitim gören öğrencilerin aldığı tekamül eğitimi polis ve bekçilere verilecek. 5–30 Eylül 2022 tarihleri arasında Polis Akademisi Çamlıca Yerleşkesi, Ali Gaffar Okkan, Balıkesir, Bursa, Hatay, Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezleri’mizde Teşkilatımız personelinin görevlerini daha etkin olarak yerine getirmeleri ve bilgilerinin yenilenmesi amacıyla 1.896 personele 4 hafta olarak düzenlenecek.

Tekâmül kelime anlamı olarak olgunlaşma, gelişme, gelişim ve evrim gibi anlamlara gelmektedir. Tekamül eğitimi nedir, ne demek? Tekamül eğitimi zorunlu mu? Tekamül eğitimi kaç gün?

Tekâmül eğitimi nedir sorusuna gelirsek Tekamül eğitimi ise kurumların personellerini geliştirmek için düzenledikleri eğitim programıdır. Genellikle askeri ve polis okullarında eğitim gören öğrencilerin yeni sisteme alışmaları ya da mesleğini pekiştirmeleri adına gördükleri eğitime denir.

Tekamül eğitimi nedir, ne demek? Tekamül eğitimi zorunlu mu? Tekamül eğitimi kaç gün?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 18, 20, 21, 22, 23.dönem POMEM mezunu polis memurlarına Tekâmül Eğitimi verilecektir.

Tekâmül Nedir?

TDK’da tekamül; gelişim, olgunlaşma ve evrim anlamlarını içermekte olup, sözcük kavramı şeklinde gelişip olgunlaşma anlamına gelmekte. Hem dini hem de sosyal bilimlerin literatüründe kullanılmasının nedeni, tekamül kelimesinin sözcük anlamından kaynaklanıyor.

Tekâmül Eğitimi Nedir?

Genellikle Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli personellerin gelişim ve olgunlaşmasını sağlamak amacıyla kurumlar tarafından yapılan eğitimdir.

Tekâmül Eğitimi Nerede Yapılıyor?

Kurumların kendilerine ait eğitim merkezlerinde verilen bu eğitim düzenlemelere göre yatılı da olabilmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü Tekâmül Eğitimi Duyurusu


Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında görev yapan, vatandaşın huzur ve güvenini sağlamakla görevli olan polislerin, görevlerini daha etkin olarak yerine getirmeleri ve bilgilerinin yenilenmesi amacıyla 18, 20, 21, 22, 23.dönem POMEM mezunu ve halen aktif olarak çalışan 500 Polis Memuru (ilk etapta) personele 29 Mart – 22 Nisan 2021 tarihleri arasında Mersin Pomem [250 kontenjan] ve Karabük Pomem’de [250 kontenjan] tekamül (olgunlaşma,gelişme) eğitimi verilecek.

Ayrıca çarşı ve mahalle bekçiliği kursunu almamış 52 farklı ilde görev yapan 350 çarşı ve mahalle bekçisi personel de aynı tarihlerde Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Pomem’de bu eğitimi alacak.

You cannot copy content of this page