Bekçi alımı 2023? EGM Jandarma Bekçi alımı 2023?

25.02.2023

Bekçi alımı 2023? EGM Jandarma Bekçi alımı 2023?

Emniyet Genel Müdürlüğü kadroları için 2023/1 bekçi alımı başvuruları tamamlanmasından sonra adaylar 2. dönem başvurularına odaklandı. Birçok il için bekçi alımı ihtiyacı daha da arttı. Başvuru için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Ayrıca T.C. vatandaşı olmak, en az 167 cm boyunda olmak, başvuru yapılan il sınırlarında 1 yıldan fazla süredir ikamet ediyor olmak, askerlik ödevini bitirmiş olmak, 31 yaşından gün almamış olmak genel şartları var.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü EGM kadrolarına 2023 yılı için 5.500 kadroya daha bekçi alımı bekleniyor. Kahramanmaraş Merkezli deprem felaketinin ardından birçok ilde çarşı ve mahalle bekçileri de özellikle Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illeri için geçici olarak takviye edildi. Yeni başvuru süreci için gerek beklenti arttı gerekse ihtiyaç çoğaldı.

Bekçi alımında özellikle ASKERLİK ve YAŞ şartının esnetilmesi adayların en büyük beklentisi. Polis alımlarında olduğu gibi askerlik şartının tamamen kaldırılması uzun zamandır isteniyor. Öte yandan yaş şartının da en az 40 olarak uygulanması beklentiler arasından. Çarşı ve mahalle bekçiliğinde yer alan sağlık şartlarındaki “renk körlüğü” ibaresinin de değiştirilmesi ve kaldırılması için de adayların yoğun talebi oluştu. İşte güncel şartlar.

EGM’ye 2023/1. dönem kapsamında 1.250 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılıyor. Başvurular 3 Şubat’ta tamamlanmıştı. Adaylar diğer aşamaları bekliyor. İhtiyaç doğrultusunda ve hali hazırda 5.500 kadro için daha hemen başvurular bekleniyor. Bekçi alımı adaylarının talepleri gerek şartlarda gerekse kontenjanların tamamına büyük bir alım yapılmasında.

You cannot copy content of this page