Luis Diaz Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Luis Diaz babası ne oldu?

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool’da forma giyen dünyaca ünlü Kolombiyalı futbolcu Luis Diaz’ın babası Luis Manuel Diaz Kolombiya’daki ayrılık yanlısı gerilla grubu ELN’ye bağlı silahlı bir grup tarafından kaçırıldı.

04.11.2023

Luis Diaz Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Luis Diaz babası ne oldu? Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemiz polis365.com adresinde bu sorulara yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Luis Diaz Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Luis Diaz babası ne oldu? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Luis Díaz, Kolombiyalı profesyonel bir futbolcudur. Luis Fernando Díaz Acosta, 13 Aralık 1996 tarihinde Kolombiya’nın Barranquilla şehrinde doğdu. Genellikle kanat oyuncusu olarak görev yapmaktadır. Kariyerine Kolombiya’nın Junior takımında başladıktan sonra 2019 yılında Portekiz’in Porto takımına transfer oldu. Porto’da hızlı ve etkileyici performansları ile dikkat çekti ve uluslararası arenada da başarılı oldu. Kolombiya milli futbol takımının bir üyesi olarak da görev almış ve 2021 Copa América turnuvasında yer almıştır.

Luis Manuel Diaz, cumartesi günü eşiyle birlikte kaçırılmış, futbolcunun annesi bir süre sonra serbest bırakılırken babasının izine rastlanmamıştı. Kolombiya hükümeti Diaz’ı kurtarmak için, kaçırma olayının gerçekleştiği bölgeye çok sayıda asker sevk etti ve bilgi paylaşacak olanlara yaklaşık 50 bin ABD doları ödül verileceğini açıkladı.

You cannot copy content of this page