Polis memuru gih nasıl geçer? Eş durumu gih?

05.10.2023

Polis eş durumundan gih memurluğuna geçiş? Polis memurunun eş durumu nedeniyle gih sınıfı memurluğuna geçmesi? Polis memuru gih nasıl geçer? Eş durumu gih? Polis gih memuru maaşı 2023 Polis gih memuru ne iş yapar? Emniyet gih memuru nasıl Olunur?

Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemiz polis365.com adresinde bu sorulara yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Polis eş durumundan gih memurluğuna geçiş? Polis memurunun eş durumu nedeniyle gih sınıfı memurluğuna geçmesi? Polis memuru gih nasıl geçer? Eş durumu gih? Polis gih memuru maaşı 2023 Polis gih memuru ne iş yapar? Emniyet gih memuru nasıl Olunur? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Gih memuru geri hizmet memurudur. Artık polis değil memursunuzdur ve memur maaşı alırsınız. 2023 sonu itibariyle 25 Bin küsur maaş alınır.

Gih olabilmek için sağlık raporunda D ve E dilimlerine girmek gerekir. Bunun dışında eş durumundan da gih olabilirsiniz.

Öncelikle eş durumu için Eşinize ait atama onay belgesi, görev yeri belgesi ve güncel hizmet sözleşmesini mazeretinizi belirtir dilekçe ile göndererek başvuruda bulunabilirsiniz.

Polisin eş durumu ile gihe geçmesi Atama Yönetmeliğinin “Genel idare hizmet sınıfına atanma” başlıklı 39. maddesinde şu şekilde düzenlenmiştir.

Polis memurunun Genel İdare Hizmet Sınıfı’na geçmesi için aranan şartlar aşağıdaki gibidir.

1) Eşinin görevi nedeniyle aynı yerde kalmak zorunda bulunması,
2) Polis memurunun biriminin hizmet süresini tamamlamış olması,
3) Eşinin başka bir ile atanamayacağına dair evrak sunması,
4) Polisin gih sınıfına geçmek için talepte bulunması,

Yukarıdaki haberde bu konu ile ilgili tüm güncel detayları okuyup bilgilenebilirsiniz.

You cannot copy content of this page