Gazeteci Mine Özbek kimdir? Mine Özbek kaç yaşında? Mine Özbek nereli?

04.03.2023

Mine Özbek kimdir? Mine Özbek kaç yaşında? Mine Özbek nereli? Mine Özbek gazeteci

Mesleği gazeteci ve yazardır.

Doğum tarihi ve doğum yerine dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Usta gazeteci Uğur Dündar’ın yönetmenliğindeki Arena programında koordinatörlük yaptı.

Arena programı ise birçok kitlenin beğenisi topladı. Herkesin merakla takip ettiği programda Özbek bütün haberleri birebir Arena programı izleyici kitlesinde sundu.

Kanal D haber direktörü olan Özbek 2016 senesinde yayınlanan Ahmet Hakan’la Tarafsız Bölge adlı programın yapımcısı olduğu zamanlarda istifasını vermiş ancak Ahmet Hakan’ın yönetime yaptığı ısrarlar sonucunda programa geri dönmüştür.

Mine Özbek, Almanya-Berlin’de büyüdü. İzmir Ege Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı mezunudur. Yüksek lisansını İşletme Yönetimi alanında yaptı. Bir dönem THY’de kabin memuru olarak çalıştı. Televizyon haberciliğine 1995’te, Kanal D’de Uğur Dündar yönetimindeki Arena’da başladı. Muhabir olarak imza attığı sansasyonel haberleri sayesinde, soruşturmacı televizyon haberciliğinin aranan ismi oldu. 2004’te terfi aldı. Uğur Dündar tarafından, ARENA Genel Koordinatörlüğü’ne getirilen ilk kadın haber yöneticisidir. 2005’te CNN Türk’te yayınlanan “İnsanlar Yaşadıkça” isimli programı hazırlayıp sundu. 16 yıl Uğur Dündar’la çalıştıktan sonra CNN Türk’e kıdemli editör ve yapımcı olarak transfer oldu. Ahmet Hakan’la “Tarafsız Bölge” programının editörlüğünü üstlendi. 2015’te D Yapım Program Direktörlüğü’ne atandı. 2016’da ise Kanal D Haber Direktörü olarak yine Ahmet Hakan yönetimindeki Kanal D Haber Merkezi’nde yönetici olarak çalıştı, özel röportajlara imza attı. 2018’de Kanal D’de yayınlanan “Murat Güloğlu ile Günaydın Türkiye” programından sorumlu haber direktörü oldu. Mine Özbek, Almanca ve İngilizce bilmektedir.

You cannot copy content of this page