Metin Kaşo kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Metin Kaşo eşi kimdir?

13.05.2023

Metin Kaşo kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Metin Kaşo eşi kimdir? Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemizde Metin Kaşo kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Metin Kaşo eşi kimdir? sorularına yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Metin Kaşo kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Metin Kaşo eşi kimdir? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Resmi web sitesinde yer alan biyografisi aşağıdaki gibidir;

Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu İç mimarlık ve Mobilya Tasarımı bölümünden 1970 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Şişli’deki Metin Kaşo Mobilya ve Dekorasyon firmasını açarak iş dünyasına adım attı. Okul yıllarından beri birlikte dekorasyon yaptıkları sınıf ve iş arkadaşı Pervin Kurbanzade (Kaşo) ile 1975 yılında evlendi ve bundan böyle mesleklerini el ele vererek yürütmeye devam ettiler.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mobilya ve İç Mimarlık bölümünde dönem dönem öğretim görevlisi ve Danışma Kurulu üyesi olan, Metin Kaşo, Boğaziçi Üniversitesi Otelcilik Meslek Yüksek okulu gibi çeşitli üniversite ve kurumlarda da konferans, panel ve seminerlere katılmaktadır. Ayrıca Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Danışma Kurulu ve Görsel Sanatlar Vakfı üyesidir.

Gerçek bir doğa tutkunu olan Metin Kâşo için toprak ve bitki ile uğraşmak onun özel bir hobisidir. Tanıyanlar için o amatör bir botanik uzmanıdır.

Spor ise, Metin Kâşo’nun yaşamının ayrılmaz bir parçası. Su kayağı, sörf, tüpsüz dalma yaptığı deniz sporlarından sadece bir kaçı. İddialı bir bilardo oyuncusu olan Metin Kaşo, hayat arkadaşı Pervin Kâşo ile beraber iyi derecede kayakçıdırlar. Aynı zamanda TTF üyesi, turnuva oyuncusu Metin Kâşo için TENIS ise ayrı bir tutkudur.

Kaşo için müziğin çok ayrı bir yeri var. Steps ve swing yapmayı çok seven Metin Kaşo, Blues ve Caz hayranlığının yanı sıra, Türk sanat müziğine olan yakınlığını da Üstat Adnan Mungan’ın yönettiği Dostlar Musiki Topluluğu’nun verdiği konserlerde, korist ve solist olarak sürdürüyor.

Manevi değerlere inanan ve inanmanın insan için çok önemli olduğunu her zaman vurgulayan Metin Kâşo, toplumsal duyarlılığı ile birikimlerini paylaşmaktan çok keyif almaktadır.

You cannot copy content of this page