Soruşturmada Metamfetamin nedir? Metamfetamin zehirlenmesi nedir? Metamfetamin cezası Kaç yıl?

03.11.2023

Soruşturmada Metamfetamin nedir? Metamfetamin zehirlenmesi nedir? Metamfetamin cezası Kaç yıl?

20. yüzyılın başında geliştirilen metamfetamin, ilk kez ikinci dünya savaşı sırasında askerlerin uyanık kalmasına yardımcı olmak için kullanılmış. Savaştan sonra, üniversite öğrencileri, sporcular, kamyon şoförleri için reçetesiz bir uyarıcı olarak kullanılmaya devam edilmiş. Bağımlılık yaptığı kanıtlanınca 1970’lerde kontrollü maddeler listesine eklenmiş. Kısa sürede bağımlılık geliştirmesi ve üretim kolaylığı nedeniyle ciddi bir istismar maddesi olarak hem kullananlara hem de topluma birçok yıkıcı etkisi bulunuyor.

Metamfetamin (met) nedir?

Metamfetamin dünya üzerinde en hızla yayılan, çok zararlı ve tehlikeli bir uyuşturucudur. Bu uyuşturucu maddenin kullanılan takma isimlerinden bazıları: kristal, tina, crack, taş, ateş ve buz, buz. En çok kullanılan ismi ise met. Metamfetaminin kısaltılmış hali.
İlk kez kullanıldığında insana kendisini aşırı güçlü ve iyi hissettiriyor. kısacası mükemmel insan kavramını yaşıyorsunuz. Sonrası ise parçalanan ve ölümle biten hayatlar.

‘Metamfetamin’ anfetaminin daha üstünde ve daha güçlü ayrıca kokainden üç kat daha sert etki yapıyor. Burundan çekilerek, yakarak, yutarak veya damardan alınabiliyor. Fiziksel olarak insan bedenini çürütüyor. En başta dişlerden başlayarak insanı insanlıktan çıkaran ve gerçekten inanılmaz perişan hale getiren fiziksel değişimlere sebep oluyor.

Metamfetamin cezası 2023

Diğer uyuşturucu türleri olduğu gibi metamfetaminin ticareti ve kullanılması suçtur. Bu kapsamda metamfetamin kullanma cezası Türk Ceza Kanunu madde 191 içerisinde düzenlenmektedir. Buna göre met uyuşturucu cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıdır.

Metamfetamin etkileri, Kullananlarda görülen belirtiler?

Metamfetaminin bağımlılık açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunu, toleransın hızlı bir şekilde geliştiğini ve kullanıcıların nispeten kısa bir zaman içinde bağımlı hale gelebileceğini belirtilmektedir.

Metamfetaminin hidroklorür tuzu, başka bir şeye eklemeden veya şeklini değiştirmeden, kendi başına içilebilir. Bu kristal metinde veya “buz” formunda mavi-beyaz kayalar olarak görünür. Çoğunlukla, kristal meth “flüt” denilen küçük bir cam boru içinde içilir. Birisinin sigara içtiğine dair kanıt arıyorsanız, böyle bir boru bulmak ipucu olur.

Sigara içme, ağız ve aşınmış dişler ve diş etleri ile birlikte ” meth ağız ” ın yan etkilerine yol açabilir. Meth genellikle yasadışı üretim sürecinden kalan ve ilacın kendisinin ötesinde birçok etkiye sahip olabilecek başka içerikler içerir. Ulusal Uyuşturucu Politikası Dairesi’ne göre, sigara içme yönteminin, bağımlılığa yol açması en olası yol olduğuna inanılmaktadır. İkinci el dumana maruz kaldıktan sonra meth için pozitif test yapabilmeniz dışında, ikinci el metamfetamin dumanının riski henüz bilinmemektedir.

You cannot copy content of this page