Prof. dr. Babür Özçelik kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında?

03.02.2023

Prof. dr. Babür Özçelik kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında?

Dr. Babür ÖZÇELİK 1966 yılında Yusufeli/ARTVİN’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gebze/KOCAELİ’de tamamladı. Lisans derecesini 1989 yılında ve Yüksek Lisans derecesini 1995 yılında Marmara Üniversitesinden, Doktora derecesini 1999 yılında Sakarya Üniversitesinden aldı

Prof. Dr. Babür Özçelik, 6 Eylül 2018 tarihli ve 30527 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2018/160 sayılı Rektör Atamaları Hakkında Cumhurbaşkanı Kararıyla, Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştı.

Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK 1966 yılında Yusufeli/ARTVİN’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gebze/KOCAELİ’de tamamladı. Lisans derecesini 1989 yılında ve Yüksek Lisans derecesini 1995 yılında Marmara Üniversitesinden, Doktora derecesini 1999 yılında Sakarya Üniversitesinden aldı. Doktora sonrası çalışma için 2003 yılında ABD’ye giderek Florida International University, Makine Mühendisliği Bölümünde akademik araştırma çalışmalarında bulundu.

Kesici Takım İmalatı ve Sıcak Dövme Kalıpçılığı konularında toplam 3 yıl süreyle özel sektörde çalıştı. MEB’e bağlı farklı kurumlarda çalıştı. 1997 yılında Gebze Teknik Üniversitesinde (GTÜ) Uzman olarak göreve başladı. 2000 yılında GTÜ, Tasarım ve İmalat Mühendisliği bölümünde Yard. Doç. Dr., 2006 yılında GTÜ, Makine Mühendisliği bölümünde Doçentliğini aldı. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümlerinde Profesör olarak görev yaptı.

Gebze Teknik Üniversitesinde 2014-2018 yılları arasında; Rektör Yardımcılığı göreviyle birlikte; Mühendislik Fakültesi Dekan V., Mimarlık, İşletme ve Temel Bilimler Fakültesi Dekan V. görevlerini yaptı. Ayrıca, Enerji Teknolojileri Enstitü Müdür V. ve Savunma Teknolojileri Enstitü Müdür V., Gebze ÖSYM Koordinatörlüğü, Bölüm Başk V., Bölüm başkan yardımcılıkları ve birçok kurul/komisyon başkanlığı/üyeliği görevlerinde bulundu.

Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK, bir tanesinden TÜBİTAK Performans Ödülü aldığı 2 adet TÜBİTAK 1001 projesinde yürütücü, 1 adet TÜBİTAK 1001 projesinde ise araştırmacı olarak görev yaptı. 13 adet GTÜ BAP üniversite araştırma projesinde yürütücülük yaptı.

Çok sayıda üniversite-sanayi projelerinde danışmanlıklarda bulundu. Başta; CNC programlama, Talaşlı imalat, Kesici takımların aşınmasına etki eden parametrelerin incelenmesi, Plastik Enjeksiyon Kalıpçılığı, Plastik malzemelerin enjeksiyon kalıplama ile şekillendirilme şartlarının optimizasyonu ve bu malzemelerin mekanik özelliklerinin incelenmesi konularında olmak üzere 80’den fazla ulusal ve uluslararası dergi, kitap bölümü ve konferanslarda yayınları bulunmaktadır. Şimdiye kadar 36 Yüksek Lisans ve 1 Doktora öğrencisi mezun etmiştir.

İngilizce bilen Prof. Dr. Babür Özçelik, evli ve iki çocuk babasıdır

You cannot copy content of this page