Abdullah Köklü Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında?

21.02.2023

Abdullah Köklü Kimdir?

Bilecik- Bozüyük doğumlu olan Abdullah Köklü aslen Ankara- Nallıhanlıdır.

İlkögrenimini Balıkesir ve Kocaeli ortaöğrenimini ise İstanbul illerinde tamamladı.2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Açılan sınavları kazanarak Kocaeli Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı.Vilayet stajını Kocaeli Valiliğinde , Teftiş stajını Rize’de , Kaymakam Refikligi stajını ise Sakarya- Akyazı ‘da tamamladı.

Daha sonra sırasıyla Bursa ili Büyükorhan , Harmancık ve Keles ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevinde bulundu.

2007 yılında bilgisini artırmak ve yabancı dilini geliştirmek üzere bir yıl süre ile İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere-Leicester Üniversitesine gönderildi.Yurda döndükten sonra Ankara ‘da kamu diplomasisi ve 93. Dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarıyla bitirdi.

2009-2011 yıllarında Afyonkarahisar- Hocalar Kaymakamlığı , 2011-2013 yıllarında Artvin- Şavşat Kaymakamlığı, 2013-2016 yıllarında ise Bingöl- Genç Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

2016 yılı Aralık ayındaki Kararname ile içişleri bakanlığı dış iliskiler baskan yardımcısı olarak atanan Abdullah Köklü, geçici görevle Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde köydes ve özel İdareler biriminde görev aldı.

15 Mayıs 2017 tarihi itibariyle Çanakkale İli Vali Yardımcılığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı.

Ögretmen Yasemin Hanım ile evli olan Abdullah Köklü iki çocuk babasıdır.

You cannot copy content of this page